понеділок, жовтня 26, 2009

Пост-простудні нотатки.

За горнятком духм'яного чаю з лимончиком я вирішив зробити дві речі: по-перше, добити остаточно вірусні бацили у моєму тілі, які вже так тиждень не дають мені спокою; по-друге, трішечки оновити мій блог подіями минулого місяця.
Так на початку минулого тижня я почув перші симптоми простуди. Як завжди, подумав, що пронесе :). Нажаль моя думка не матереалізувалася і вже у середу зранку я був у доктора, щоб вияснити чи часом то не свинячий грип :) у мене поселився. Як завджи - я все перебільшую :). А доктор виявився добрий — знову мені виписав tylenol і казав усе пройде. А дальше ніц не памятаю. Жартую. А далі, як завжли :), добрі люди Іра та Олексій, сказали мені кращі методи та засоби лікування і, по-моєму, вже усе у мене ОК сьогодні. Зате вихідні я провів дуже просто дома: читав інтернет, спав та дивився телевізор. Це все не цікаво.
Цікаво було пару тижнів тому: я з друзями їздив на CYPRESS MOUNTAIN - OFFICIAL FREESTYLE SKIING & SNOWBOARD VENUE FOR THE 2010 OLYMPIC WINTER GAMES подивитися як там справи просуваються щодо підготовки до Олімпіяди і чи все готово до нашого зимового відпочинку :). Все ОК! Доречі, цього року я не купляв абонемент на Grouse Mountain так як хочеться пропобувати щось інше. Тому чекайте нові відео :) незабаром. На Cypress ми були у кінці вересня, коли у Ванкувері тепло ще було ходити у сорочці... так от на горі ми витримали лише 10 хвилин... думаю, що проблем зі снігом там не буде точно на момент проведення Олімпіяди! Після інспекції ми поїхали у японський ресторанчик повечеряти. Так просто ми провели вихідний вечір. Наступного тижня було просто паті, потім просто вихідні, а потім - одне мега паті :): Thanksgiving day! Хочеться подякувати Ірині та Олегу, які зорганізували це дійство у своїй оселі, та Саші, Ірі та Стасу - які теж приклалися до свята! Я цього разу схалявив (“приготувавши” вино), чого не можу сказати про дівчат: Саша спекла просто чудову індійку, Іра зробила смачну закуску, а Ірина... це окрема розмова. День перед цим я мав майстер-клас від Ірини по приготуванню бесквітного торту. Я думаю, що усі в курсі, що я непогано готую та печу чізкейки :), але ніколи не думав наскільки це не просто зробити бісквітний торт. Точніше думав, що дуже просто... але почувши лекцію про всі інградієнти і процеси приготування я не зауважив, як пролетіли 3 години... і зрозумів, що я просто дилетант у цій справі. Ну що я можу сказати, кращого бісквіту я ще не їв!!! Я знову пересвідчився, що людина - професіонал у своїй справі — це сила! Згадав, як я просто дивився на фотографії так років 10 тому, коли не знав що таке кольороподіл і глибина кольору 24 біт... про компютери просто мовчу :). Пару фотографій з описаних подій.

четвер, жовтня 01, 2009

Цифри мої, цифри мої.

Пам'ятаю, як по приїзді у Ванкувер, я виставляв на блозі фінансові звіти про мої витрати, які старанно записував. Як кажуть, усе змінюється - тепер я дуже просто закинув це дійство так ще з Нового року... і, що саме цікаве, абсолютно спокійно з цим живу :). Все-таки, трішечки я розлінився у Канаді за два роки. Тепер про цифри. Відомо, що криза накрила світ і багато виробників почало втрачати (то так по телевізору говорять. Не знаю, чи вірити... от давно так за Союзу була газета ПРАВДА. Я памятаю як бабця моя чилата раз ту газету і там якийсь повний брєд був, але вона вірила, так як це ж ПРАВДА надрукувала. але ніхто не думав з простих людей що у ПРАВДІ повна неправда). Не зрозуміло чому, але для людей все з точністю навпаки, - подорожчало. Найбіль це видно на їді - більше ніж у 2 рази. Зразу скажу, що їм я дуже добре. Трішечки змінилися продукти у раціоні - такі, наприклад, як молоко та яйця я почав купляти лише органік (зауважив, що менше з'їдаєш, але наідаєшся). Більше зелені, фруктів.... але готувати я став менше. З транспортом усе зрозуміло - бензин дорогий і ще тисячу причин, чому підняти необхідно. Але 4% це не дуже критично з моєї суб'єктивної думки за 2 роки з тим сервісом, що я тут бачу і маю з чим порівняти. Рент квартири тут міняється просто - кожен рік збільшують на 4 %, якщо у квартирі ніц не міняють, + електрика; мебелі у мене більш ніж достатньо, тому там витрати прямують до нуля. З речима - ще гірша ситуація: вони тяжко зношуються і треба вже лишнє викидати. Відпочинок і спорт та інше - це просто збільшилося коло друзів, подій та паті... :).
От так і виходить, що в загальному вийшло, що витрати на моє проживання тут зросло для мене на 8,41% :).
Р.S. Думаю що тут можна собі ще порахувати, як мінімальний набір на місяць. Філософське питання. Напевно, це телефон мобільний та машина велика та красіва. І перше і друге я собі зажимаю. Не питайте про причини. Внутрішня жаба, яка заставляє тратити це бабло на інше. Не питайте чому. Сам не знаю, а жаба не говорить, тілько дусить. Телефон: проста мобілка, якою користуватися лише на крайняк: 10$ ---> IPhone - і користуватися, як в Україні , ніц собі не відмовляти у розмовах, SMS, ,бачити хто дзвонить і т.д.. Це додатково 80$ (доречі, про мобільний звязок окремий пост напишу). Машина: складно порахувати. Дуже різно від 400$ -... Ну в середньому, це 500-700$, але можу бути не правий. Висновок з наведених цифр робіть собі самі.