середу, серпня 19, 2009

Реклама на сайті.

Все нове, як кажуть, починається з бажання або ідеї :)... Приїхавши у Канаду 2 роки тому, я попав у інший незвіданий світ капіталізму і, як немовлятко, почав цей світ пізнавати. Вільного часу залишалося обмаль, а поділитися з усіми родичами та друзями останніми новинами — тим паче. Після кількох нездоспаних ночей :) з переповіданням тих самих подій моєму оточенню, до мене прийшла ідея — писати блог, який мені з'економить час, з однієї сторони, і дасть можливісь цю інформацію отримувати усім бажаючим з першоджерела, а не з сервісу “одна баба сказала...” :). Тому над питанням заробляння на блозі я і не думав. Спочатку. :). Так за пів року у мене виникло бажання взяти те, що лежить на поверхні – тобто дойляри, які всім роздають десь там. Мені захотілося розмістити контексну рекламу від Google (Хто не в курсі: AdSense — це система контекстної реклами, що платить вам за кліки на оголошення на вашому сайті). Але вже було пізно. Памятаю, що я досить довго шукав як додати контексну рекламу від AdSense на україномовний сайт. Марно! Як я начитався тоді у неті, на певний час компанія призупинила надання контексної реклами для українців (при реєстрації акаунту у списку мов, на яких ведеться сайт, “українська” була відсутня :( ). Десь місяць тому повернули українську назад, але контексна реклама не підтримується і надалі.Зараз там є, наприклад, користувацький пошук... який мені приніс 5 центів за останній місяць :). Але мова не про мої мільйони. Отже, на мою думку, причин не підтримки україномовних сайтів кілька: а) оголошення на українських сайтах поки що не є ефективні так як рідко відповідають змісту сайту. І, як наслідок, людина, попавши на сайт, не клацає на рекламу, бо ця реклама її просто не цікавить; б) мало українських рекламодавців; в) процент людей, які самі собі наклацували реклямки неприродньо великий :); г) процент людей, які наклацували друзям реклямки для блокування їх аккаунту - по українським міркам природній :), але Google вважає не так. Додавши а)-г), як казав наш перший президент - маємо те, що маємо: реклама залишилася на небагатьох україномовних сайтах, що витримали фільтр а)-г).
Чесно кажучи, було н
атхнення почати писати англійською і косити зелень :), але я згадав основну ідею цього блогу :)... Гроші тут не головне :)... Все нове, як кажуть, починається з бажання або ідеї :)... У мами все життя в ідеях про капелюхи. Залишилося мені реалізувати її ідеї на Pani Lyalya.

П.С. Вітаю моїх кумів Наталю та Володю Панасюків з народженням другої донечки! Нехай малеча росте здорова, розумна, красива, весела, багата та щаслива на радість та втіху батькам, родичам та друзям!


5 коментарів:

Unknown сказав...

Pruvit! natrapuv na tviy blog vupadkovo, i zalushuvsia dyzhe zadovolenuy! dyzhe tsikavo rozpovidaesh;)
ya zhuv v toronto 3 roku, do 2008, a potim pereihav nazad do ukraine. zaraz planyy povertatusia bo z moih plianiv v ukraine vuishlo veluke pshuk;)
ya tak zrozymiv tu zi lvova.. a ya z ivano-frankivska, zvatu yura, bydemo znayomi;)
os miy email, just in case, yaksho maesh yakis rozsulku
yurimailbox@yahoo.com

Анонім сказав...

Привіт Андрій!
Ти молодець що виставив маму в інтернет! Прикольні капелюхи :-).
Шикарні фокти у пості про брак часу.
Отак треба жити. Повноцінним життям для себе :-). А то в нас знову почалось задурювання людей - вибори шмибори - аж противно.
Нехай гарний настрій тебе не покидає :-)!!!
- Володя-

Анонім сказав...

Hello people !!!
Вибачте жи по францускі...
Кілька постів з пісними коментами захаращували всесвітню павутину протягом серпня. Далі того не буде. Відпустка позаду, тому вперед!!!
1.Сайт Пані Ляля.
Капец Каті Осадчій! Якщо не знаєш хто це перепитай у домашніх. Для неї залишилось два виходи: або взяти пані Лялю в свої модельєри, або позорно втікнути з екранів УКРАЇНСЬКОГО ТВ.
2. Гольф
50000 баксів... Андрій, ти вар"ят. На дідька тобі ті понти за такі гроші. В нас у Львові шо не вулиця - то гольфове поле на 18 лунок. Ну трави мало, але і асвальту мало...
Все решта є - озера, дерева, купи піску, чи просто купи (песики, бомжики і т.д.). Береш дрючка (заміняє всі 12 клюшок), старий тапок і мастиш. Тому купи собі гольф тепленький, бо вже ввечері зимно і ходи. Зв"язок з гольфом маєш і допобачення.
3.Бомба
Бачу що ви там в КАНАДІ ніц не вмієте робити. Заклали бомбу, подзвонили в поліцію, знайшли бомбу, хепі енд. Нащо те все? Хочеш щось зробити - зроби. І ніякої черги на 5 років в гольфклуб нема.
4. Заробіток на рекламі.
Трохи клацав. Реклама фуфло, але ти мені вже должен. Ти справжній капіталіст. Вже заробляєш на збідованих, замучених виборами українцях! Зовсім розпустився!! Нема на тебе Куклачова!!!

Поки все, бувай здоровий!
Андрій Глуховецький.

Анонім сказав...

Андрій Глуховецький зе бест! :))

Гарно сказано! Так тримати.

ponka

президент сказав...

"Ти молодець що виставив маму в інтернет!"

LOL